Één van de eerste vragen die potentiële cliënten hebben is: Wat kost personal training? Hoewel dit een lastige vraag is om zo onmiddellijk te beantwoorden, zal ik ze zo goed mogelijk proberen uitleggen.

De kost van personal training is namelijk afhankelijk van heel wat factoren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op al deze factoren, bespreken we de gemiddelde kostprijs van personal training, geven we mee hoeveel een coaching bij ons kost, en overlopen we de dingen die je kan doen om tegen een lagere prijs persoonlijk begeleid te worden.

De gemiddelde marktprijs en beslissende factoren die de kost van personal training bepalen

Het gemiddelde uurtarief van een personal trainer ligt rond de € 55, maar kan variëren tussen de € 40 en € 150. De exacte kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren:

1. Opleiding en ervaring van de personal trainer

In België is het poepsimpel om als personal trainer door het leven te gaan. Je volgt één van de tientallen opleidingen die beschikbaar zijn, benoemt jezelf tot ‘personal trainer’ en je kan aan de slag.

Deze lage instapdrempel betekent dat er de laatste jaren enorm veel trainers zijn bijgekomen. Iedereen die trainen fijn vindt en vast zit in zijn/haar professionele carrière, kan een opleiding volgen van een aantal avonden en zich ‘gecertificeerd personal trainer’ noemen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel verschil zit in de kwaliteit en ervaring van personal trainers. Sommigen hebben er een jarenlange academische opleiding aan een hogeschool of universiteit voor gevolgd, anderen zijn aan de slag gegaan na een aantal uren studie.

In tegenstelling tot kinesitherapie, is personal trainer geen beschermd beroep. Dit houdt in dat iemand zich alleen ‘kinesist’ mag noemen wanneer deze een universitaire opleiding achter de rug heeft en een RIZIV-nummer heeft.

Bij B-Fit geloven we in de meerwaarde van het werken met hooggekwalificeerde, ervaren trainers en scholen we ons constant bij. Zo maximaliseren we de veiligheid, efficiëntie en resultaten van onze coachingstrajecten.

2. Locatie van de trainingssessies

De prijs van personal training is erg afhankelijk van de locatie. Trainingssessies op locatie (op een bedrijf, bij iemand thuis, …) zijn bijvoorbeeld duurder dan in het fitnesscentrum door de extra verplaatsingskosten.

Soms heeft een personal trainer ook een eigen studio. Vaak zullen de prijzen daar ook hoger liggen dan trainingssessies in een commercieel fitnesscentrum.

Tenslotte zal ook de regio de prijs mee bepalen. Personal training zal bijvoorbeeld goedkoper zijn in Limburg dan in Antwerpen.

3. Aantal deelnemers aan de trainingssessies

Hoe meer deelnemers aan een trainingssessie of coachingstraject, hoe goedkoper het wordt voor elke persoon.Daarom zal het verstandig zijn om, als je de prijs van personal training wil drukken, te kijken naar duotrainingen of semi-private personal training.

4. Inhoud en doelgroep van het coachingstraject

Een factor die ook de kostprijs van coachingssessies zal bepalen, is de inhoud ervan. Zo zullen begeleidingstrajecten voor ondernemers en bedrijven vaak duurder zijn dan die van particulieren. Dit komt omdat coachingstrajecten van zelfstandigen, CEO’s of KMO’s een specifieke aanpak vragen en ze fiscaal aftrekbaar zijn.

Daarnaast is het mogelijk om trainings- en voedingsbegeleiding te krijgen die volledig online doorgaat. Zonder contact en begeleide sessies in levende lijve dus. Het voordeel van zulke online coachingstrajecten is natuurlijk de prijs, deze ligt veel lager dan live begeleiding. Het nadeel is dan weer dat er geen live contact plaatsvindt om de trainingstechniek bij te sturen. Dit wordt opgelost door de uitvoering van oefeningen te filmen zodat een coach deze online kan analyseren en bijsturen.

5. Aantal trainingssessies per week

Hoe meer je van iets aankoopt, hoe minder je betaalt per individueel stuk. Dit geldt ook voor personal training. Als je bijvoorbeeld voor twee begeleide sessies per week kiest, zal je minder moeten betalen per sessie dan wanneer je voor één begeleide sessie per week kiest.

Wat kost een live coaching bij B-Fit?

Omdat we met diverse types cliënten werken, van ouders tot CEO’s en topsporters, werken we bij B-Fit met verschillende soorten lidmaatschappen.

Sommige van onze klanten willen meerdere keren per week afspreken, anderen een tweetal keer per maand. Sommige klanten willen onmiddellijk een commitment voor minimaal 6 maanden, anderen willen in een maandelijks opzegbaar coachingstraject stappen. Door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, proberen we onze coachingstrajecten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken.

De lidmaatschappen met live trainingssessies, zowel voor particulieren als ondernemers, bestaan bij ons uit:

 • Een aantal begeleide trainingssessies per maand, afhankelijk van het lidmaatschap.
 • Een uitgebreide startgids.
 • Geïndividualiseerde en continu bijgewerkte trainingsplannen.
 • Gepersonaliseerde voedingsbegeleiding.
 • Een onbeperkte contactmogelijkheid.
 • Toegang tot onze trainings- en voedingsapplicatie.
 • Toegang tot onze community supportgroep.

Je betaalt bij ons voor deze coachingstrajecten enkel voor de begeleide trainingssessies en het opstellen van de trainingsplannen (€ 30 of € 40 voor alle trainingsplannen samen, afhankelijk van het lidmaatschap). De rest van de inhoud bieden we gratis als extraatje aan.

De prijs per trainingssessie van 60 minuten wordt bepaald door de verschillende factoren die eerder in dit artikel vermeld zijn geweest, maar liggen bij ons voor individuele coachingstrajecten tussen de € 55 en € 85. Duotrainingen worden goedkoper gemaakt per persoon door te werken met een korting van 25%.

Tenslotte werken we bij B-Fit met een 30 dagen niet-tevreden, geld-terug garantie. Niet enthousiast over het lidmaatschap? Dan krijg je van ons het geld teruggestort van de nog niet gegeven trainingssessies.

Wat kost online coaching bij B-Fit?

Een goedkopere variant van een gepersonaliseerd coachingstraject, bestaat enkel uit online contact.

Online coaching bestaat bij ons sowieso uit:

 • Geïndividualiseerde en continu bijgewerkte trainingsplannen.
 • Gepersonaliseerde voedingsbegeleiding.
 • Een uitgebreide startgids.
 • Één keer per week contact of een onbeperkte contactmogelijkheid.
 • Toegang tot onze trainings- en voedingsapplicatie.
 • Feedback op je trainingstechniek.
 • Toegang tot onze community supportgroep.
 • Een 30 dagen niet-tevreden, geld-terug garantie.

We bieden hierbij twee verschillende formules aan, die beide maandelijks opzegbaar zijn:

 1. Een basis lidmaatschap aan € 99 per maand. 
 2. Een premium lidmaatschap aan € 149 per maand.

De twee lidmaatschappen zijn quasi identiek. Het grote verschil is te vinden bij de contactmogelijkheid.

Bij het basis lidmaatschap is er één vaste dag per week voor een antwoord op je vragen en is het contact enkel per mail.

Bij het premium lidmaatschap daarentegen is er een onbeperkte contactmogelijkheid en is het contact via verschillende kanalen mogelijk.

Voor welk type coaching kiezen?

Dit is een vraag die enkel jij kan beantwoorden. Maar we helpen je graag mee de beste optie kiezen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tijdens dit eerste gesprek met één van onze coaches overlopen we je persoonlijke doelstellingen, voorkeuren, verwachtingen en hoe we je exact kunnen helpen. We lichten de mogelijkheden en onze werkwijze verder toe, en beantwoorden ook de vragen die je al hebt.

Tenslotte is deze kennismaking er op gericht om met elkaar kennis te maken (you kiddin’ me?), te bekijken of er een match is en we met elkaar willen verder werken. Zoals eerder vermeld is dit een gratis gesprek zonder verdere verplichtingen.

Een zachte interesse is gewekt?

Dan resteert er nog één iets.

Hier een kennismaking aanvragen. Je ontvangt een antwoord binnen de 24u.

Personal trainer Mechelen tarieven

Je personal trainer leert je om soepel te bewegen, zodat jij je lichaam beter gebruikt. Op die manier verspil je geen energie bij dagelijkse klusjes zoals de boodschappen of het huishouden. En de energie die je overhoudt, steek je in leuke dingen. Een weekendje weg bijvoorbeeld. Of die ene hobby die al jaren stilligt wegens ‘geen fut.

opleiding personal coach

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl

permanente make up prijzen